Simulatorskytte

Kursen

Simulatorskytte

Vi tränar i klubbens skjutsimulatorer under ledning av våra simulatorinstruktörer. Detta är ett bra sätt att vänja in de rörelser som behöver sitta i ryggmärgen när du ska skjuta på riktigt. Klubben har två typer av simulatorer, en där vi skjuter mot en projicerad film med laserpatron; DryFire , samt flera 3D simulatorer från GAIM.

Du anmäler dig till ett entimmes pass och sätter upp dig på en turlista när du anländer. Du skjuter i pass om ca 10 min, och med total 4 simulatorer och max 8 deltagare så blir väntetiden sällan mer än 10 min. Du kommer hinna skjuta flera pass. 10 min i simulator är ganska mycket tid och du kommer behöva vila lite mellan passen. Mellan passen kan du snacka med andra medlemmar och ta en kaffe och bulle i vår jägarlounge.

Vi startar 2024 i slutet av April och fortsätter till mitten av Juni. Normalt på Onsdagar 18-19 och 19-20, exakta datum framgår när du bokar i bokningssystemet.

För frågor kring simulatorskytte, kontakta simulator@mvf.nu

DryFire

Vi har riggat på Kvarnbygårdens ovanvåning med projektor och skjuter enbart hagel. Vi riggar ett riktigt hagelgevär med en särskild laserpekare och sensor. Du kan ta med eget hagelgevär och rigga detta om du vill. Kom ihåg att även om vapnet är oladdat så gäller samma regler som på en skjutbana, bl.a. så lämnar vi vapenfordral i bilen och bär vapnet brutet med oss. Säker riktning är uppåt eller mot simulatorbilden när vapnet är ihopslaget.

Mer info; https://dryfire.com/

GAIM

Använder sig av Oculus 3D glasögon och kontroller, monterade på en gevärskolv. GAIM kommer från Aimpoints systerföretag GAIM som finns i Malmö. Vi har de flesta simulationer som finns till GAIM och det finns båge kula och hagelsimulationer.

Mer info på; https://www.gaim.com/sv

Anmälan

Anmälan sker i vårt online bokningssystem, som du hittar på boka.mvf.nu. Om du inte har ett login så klicka på länken ”Klicka här för hjälp”. Där hittar du instruktioner för hur du ansöker om att logga in. Du måste vara medlem för att få ett login. Hur du blir medlem kan du se på Medlemskap - Malmö Viltvårdsförening (mvf.nu)

Tider, pris och plats

Simulatorskytte

Pris: 50 kr per gång
Plats: Kvarnbygården
Krav: Medlemskap i Malmö Viltvårdsförening

Datum och tid:

Återkommer i höst