Ta jägarexamen med Malmö Jägarskola

Teoriutbildning

Malmö Jägarskola

Malmö Jägarskola hos Malmö Viltvårdsförening är en bred och gedigen utbildning som leder fram till jägarexamen och ger kunskap om ekologi, viltarter, lagstiftning, skytte, tillvaratagande av vilt och om olika jaktformer. Den grundliga teoretiska och praktiska utbildning innefattande teorilektioner och skytteträning som krävs för att klara teoriprov och uppskjutningsprov. Utbildningen hålls av föreningens erfarna cirkelledare och skytteinstruktörer. Teorilektionerna är under januari - april (deltagarna indelas i en tisdagsgrupp och en torsdagsgrupp) samt de praktiska skyttelektioner är förlagda på helger under januari - maj.

Till alla paketen för Malmö Jägarskola 2024

Kursinnehåll, Teoriutbildning

  • 14 teorilektioner.
  • Kursmaterial; lärobokspaketet ”Jägarskolan” från Svenska Jägareförbundet.
  • 1 Praktisk lektion Säker vapenhantering
  • Medlemskap i Malmö Viltvårdsförening från januari 2024 till juni 2025, dvs under kurstiden och ett halvår efter.
  • Medlem i Svenska Jägareförbundet, januari 2024 till juni 2025 och därmed direkt tillgång allt digitalt material till läroboken, bla. premiumfrågorna på nätet samt försäkring som krävs för att delta på jakt.
  • Utbildningsjakt, elev deltar på ordinarie jakt i Malmö Viltvårdsförening, med funktionär bredvid.
  • Informationskvällar i vapenaffärer där olika vapentyper, kikarsikten, kikare, ljuddämpare, jaktkläder och dyl inom jakt förevisas (Ingen försäljning informationskvällarna, bara information + möjlighet för frågor från er elever).
  • Heldagsbesök i Pildammarna och Skånes djurpark med repetition fåglar, högvilt och småvilt. Inträde + lunch ingår. (Familjemedlemmar får följa med till självkostnadspris)

Malmö Viltvårdsförenings jägarskola 2024

Kursstart: Introduktion på Kvarnbygården på ca 2 timmar söndagen den 7/1 2024. (tid och karta mailas ut till alla anmälda elever)

Teorilektionerna  är på tis- och torsdagar 18.30–ca 21.00 under jan–april i föreningens kurslokal på Kvarnbygården.

Träningsskyttet är på helger under jan–maj.

Teoriprov planeras till vecka 17 och 18 på föreningens kurslokal på Kvarnbygården. Därefter börjar uppskjutningarna.

Kursanmälan: Anmälan görs till kansliet på 040–494930, på mail kansli@mvf.nu eller genom formuläret nedan.

Pris: 4.000 kr för teoriutbildningen.

Övriga kostnader: Ammunitions- och serieavgifter vid träning samt vid prov. Provavgifter, se info på Svenska Jägareförbundets hemsida.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för teoriutbildningen på Jägarskolan. Vi skickar mer information till din mejl.