En av fördelarna med att ta jägarexamen hos Malmö Viltvårdsförening är att vi bjuder på en rad av sidoaktiviteter och fördjupningar – och inte bara pluggande. I veckan hjälpte vi ett gäng jägarskoleelever att botanisera bland jaktprylarna på Jakt & Friluftsgården.

Att ta jägarexamen innebär rätt mycket pluggande, teorilektioner och föreläsningar samt förstås en hel del övande på skjutbanan. Då kan det vara kul om man erbjuds andra aktiviteter med koppling till utbildningen. Malmö Viltvårdsförening har hela tiden strävat efter att ta ut jägarskolans elever på olika former av exkursioner, praktisk jakt och studiebesök. Det finns till exempel rika möjligheter att medverka som drevkarl vid småviltjakter eller sitta med som observatör vid vaktjakter.

Studiebesök i pryldjungeln
Vi brukar också försöka handleda eleverna när det gäller alla prylar som behöver anskaffas innan man kan börja jaga. Ett exempel på detta är de studiebesök som jägarskoleeleverna genomfört hos Jakt & Friluftsgården den här veckan.
Årets kullar i jägarskolan står snart inför slutexamen – uppskrivning och skjutprov. Men innan de kan börja jaga är det en hel del grejor som ska köpas in och anskaffas: bössor förstås, men även kikare, jaktradio, vapenskåp, jaktkläder och andra tillbehör.

Massor av frågor
Jakt & Friluftsgården har välvilligt ställt upp och delat med sig av sin sakkunskap när det gäller att leda de här blivande jägarna rätt i pryldjungeln. I går var det Bert Öberg och Bror Leide som guidade bland hagelbössor, studsare, kikarsikten och mycket, mycket mera. Bert och Bror fick svara på massor av frågor och hade svar på alla undringar. Av kommentarerna från eleverna var studiebesöket mycket uppskattat.
Svenne Andersson