Lagom till jul har MVF-medlemmen och Söderslättsbon Sten Christoffersson släppt ifrån sig en ny bok; Från min jägarpenna. En mycket lämplig julklapp till alla jägare.

Efter tio fackböcker om jakt tyckte Sten Christoffersson att det kunde vara dags att ta ut svängarna lite och sväva ut i skönlitteraturens friare rymder. Resultatet blev en berättande och personlig bok, om Stens liv och leverne på den skånska landsbygden, men också om hans resor till när och fjärran. Boken har fått titeln Från min jägarpenna.
– Den innehåller essäer, skrönor och skildringar av reportagekaraktär, samt ett mycket allvarligt kapitel, kallat Makten och ärligheten, som speglar min frustration och besvikelse över makthavarnas behandling av jakten, landsbygden och dess befolkning, berättar Sten.

Lokalt förankrat
Mycket i boken är lokal förankrat i Skåne och på Söderslätt, där Sten är bosatt. Några kapiteltitlar: Söder om Landsvägen, Skollärarens papegojjakt, Julklappshunden, Kort möte i bokskogen, Kents kaninjakt och Dagen då jag slutade bomma. Andra berättelser handlar om mera fjärran händelser i Lappland, Storbritannien och ända borta i Indien.

Presentformat
Boken är i praktfullt presentformat, på hela 207 sidor och cirkapriset är 198 kronor. Den ges ut av Outdoor Books och finns i bokhandeln och på nätet, Bokus, CDON och liknande.
Svenne Andersson

Nedan lite smygtittar på Stens bok. Klicka på bilden för att kolla.