Vad gör du om mobilen är död, internet har slutat fungera och ljuset inte tänds när du slår på strömbrytaren? Kan du hantera en situation när det inte finns el eller vatten under flera timmar, ja kanske flera dagar?

Samhällets beredskap för att klara av allvarliga händelser, vilka de än är, börjar hos dig som medborgare. I ett läge när stora mänskliga och ekonomiska värden hotas kommer de offentliga resurserna att behöva prioriteras åt den som inte kan ta hand om sig själv. Så frågan är: Vad kan just du göra innan, under – och även – efter krisen för att minska de negativa konsekvenserna för dig och samhället?

För din säkerhet! är en informationsträff på tre timmar där du får lära dig vad du kan göra för att klara dig och din familj vid en kris i samhället. Framförallt hur du redan idag kan förbereda dig.

Ämnen som ingår är t ex vad man kan tänka på att ha i sin krislåda, hur man hittar bekräftad information vid en kris, hur mycket vatten behövs hemma om det inte finns vatten i kranen och hur kan man använda toaletten när det inte finns vatten i vattencisternen.

Datum: tisdag 30 oktober

Tid: 18–21 (OBS! tiden)

Plats: Kvarnbygården i Malmö

Pris: 50 kr, vi bjuder på fika.

Anmälan till mvf@telia.com

Begränsat antal platser så först till kvarn.