Allt sedan starten av Jakt för alla har Malmö Viltvårdsförening haft en aktiv roll i projektet. Häromdagen hade vi bjudit in funktionsnedsatta till en jaktdag i Vomb.

Svenska Jägareförbundet drog igång Jakt för alla 2011 och redan från starten fanns Malmö Viltvårdsförening med. Vi har anpassat våra jaktmarker så att det ska gå att ta sig fram och upp i jakttorn, även om man sitter i rullstol och vi har tänkt igenom hur vi ska bereda plats och möjlighet även för de som har besvär av en eller annan sort. Vi har också bjudit in funktionsnedsatta att delta i jakter, både som deltagare och observatörer, men också vid andra evenemang som till exempel Hjortabrölet.

Ragnar Veer hade lyckan med sig och fick nöjet att fälla en årsgris under tryckjakten.

Ragnar Veer hade lyckan med sig och fick nöjet att fälla en årsgris under tryckjakten.

Förra onsdagens tryckjakt i Vomb såg två hörselskadade deltagare, Magnus Jonsson och Ragnar Veer. Magnus har sina bopålar i krokarna men Ragnar hade rest ända från Stockholm för att vara med på jakten. Egentligen skulle det varit ytterligare några deltagare med funktionshinder, men dessa hade fått förhinder i sista stund.
För att de båda jägarna skulle kunna hänga med och ta del av genomgång och kommunikation mellan alla i jaktlaget hade de med sig var sin teckentolk.Magnus och Ragnar placerades så att de skulle ha maximal möjlighet att åtminstone få se djur under jakten. Det lyckades bra och för Ragnar så bra att han kunde posera med en årsgris när jakten summerades på eftermiddagen.Mer information om Jakt för alla-projektet på den här länken.