Du vet väl att du kan lämna in dina rådjurshorn eller vildsvinsbetar till kansliet inför trofébedömningen den 6 februari? Då registreras de i förväg och det underlättar om inte alla kommer på en gång.
Måndagen den 6 februari arrangerar vi en temakväll om trofébedömning på Kvarnbygården. Poul-Erik Jensen och Fredrik Jönsson från Jägareförbundet finns på plats för att bedöma horn från hjortvilt, betar från vildsvin, samt skallar från räv, lo och björn.
Om man är medlem i Jägareförbundet kostar bedömningen 350 kronor, annars 500 kronor. Eventuell medalj ingår i priset.
Vi räknar med att börja med trofébedömningen kl.17 och två timmar senare har herrarna Jensen och Jönsson lovat att hålla ett föredrag och berätta lite om hur man går tillväga när man mäter och bedömer troféerna. Kan ju vara kul att veta nästa gång man sitter där med den nyskjutna råbocken och funderar på om det är lönt att låta montera trofén.
Som vanligt är både medlemmar och icke medlemmar välkomna till temakvällen. Inträdet, som inkluderar fika, kostar en 50-lapp för medlemmar i Malmö Viltvårdsförening och det dubbla för de som ännu inte löst medlemskap. Elever i Jägarskolan går gratis.
Anmälan sker till MVF:s kansli på tel.040 – 49 49 30 eller via mejl: mvf@telia.com.