Fina horn på råbocken – men håller de för medalj? Svaret på den frågan kan du få om du kommer till Kvarnbygården den 6 februari. Då anordnar vi en temakväll kring trofébedömning.

Det finns flera faktorer att ta med i beräkningen när en trofé ska bedömas. Trofémätarna Bo Nilsson och Per Larsson diskuterar mätning av dovhjort.

Det finns flera faktorer att ta med i beräkningen när en trofé ska bedömas. Trofémätarna Bo Nilsson och Per Larsson diskuterar mätning av dovhjort.

Många jägare har fina troféer därhemma på väggen – och funderar säkert ibland över hur pass bra de egentligen är. Det kan handla om ståtliga horn från älg, kronhjort, dovhjort eller rådjur, men också om vildsvinsbetar eller skallar från räv, lo eller björn.
Måndagen den 6 februari kommer Poul-Erik Jensen och Fredrik Jönsson från Jägareförbundet till Kvarnbygården för att ge svar på många frågor. De båda erfarna trofébedömarna tar sig an horn, betar och skallar och utfärdar också medalj om trofén klarar gränsen. Det kostar 350 kronor, inklusive medalj för medlemmar i Svenska Jägareförbundet, medan icke medlemmar får betala 500 kr. Ta med jämna pengar.
Vi kommer att ordna det så att troféer kan lämnas in i förväg till föreningens kansli som registrerar dem. Trofébedömningen börjar kl.17 och cirka kl.19 blir det ett föredrag om grunderna för trofébedömning och hur man mäter olika horn och betar.
Som vanligt är både medlemmar och icke medlemmar välkomna till temakvällen. Inträdet, som inkluderar fika, kostar en 50-lapp för medlemmar i Malmö Viltvårdsförening och det dubbla för dem som ännu inte löst medlemskap. Elever i Jägarskolan går gratis.
Anmälan sker till kansliet på tel.040 – 49 49 30 eller via mejl: mvf@telia.com.